Csomagolási tanácsok

 

Kartondobozok csomagolása

 

Az egyes tárgyakat célszerű legalább 5 cm vastag csomagolóanyaggal körülvenni, emellett a doboz falaitól is ugyanekkora távolságra elhelyezni. Ez megakadályozza a termék terméktől való sérülését és védi a doboz tartalmát az ütéstől és a rázkódástól, mely a doboz külsejétől átjut a tartalmához. Használjon elég lapot annak biztosításához, hogy a tartalom ne mozoghasson, amikor a dobozt rázzák.          

Azokat a tereket, amelyek üresen maradnak érdemes térkitöltő anyaggal (hungarocell lapok, légpárnás fólia, polisztirol hab, újságpapír) kibélelni.           

A csomagot erős ragasztószalaggal szükséges lezárni, tilos azonban különböző kötöző anyagok (pl. spárga) használata, amely akadályozná a futószalagon történő szortírozást. Kérjük a doboz éleit is ragasszák le.         

A csomagon tüntessék fel a feladási és a kézbesítési címet a kontaktszemélyekkel és elérhetőségeikkel együttesen.

 

Bőröndök csomagolása


Pakoljuk bele a bőröndbe a szállítani kívánt tárgyakat. Ha előfordulnak üresen maradt részek, térkitöltő anyag használatával töltsük fel az üresen maradt helyeket.
Zárjuk le a bőröndöt, annak érdekében, hogy biztonságosan tudjuk szállítatni.

A bőröndöt lakattal lezártan, ha megoldható, fóliával körbetekerten adják át kollégánknak.

 

Törékeny áru csomagolása

 

Sérülékeny és törékeny tartalom esetén szükséges a biztonságos csomagolás kialakítása.

Sérülékeny csomag esetében két több rétegű, erős kartondoboz használata javasolt mind a külső, mind pedig a belső tartalom megóvása érdekében.         
Fontos a hungarocell és térkitöltő anyag használata. A törékeny tárgy ne érintkezzen közvetlenül a külső doboz falával szükséges belülről vastagon kibélelt karton használata, illetve a külső és belső karton közti kitöltés, amely megfelelően védi a tartalmat.
Ha több darabból áll a küldemény, szükséges egymástól elkülöníteni őket a csomagoláson belül, annak érdekében, hogy ne tudjanak megsérülni a szállítás során.       
Válasszuk ki a megfelelő csomagolóanyagot és béleljük ki belülről alaposan.
Helyezzük bele a szállítani kívánt tárgyat, amelyet szintén tekerjünk körbe fóliával, vagy csomagoljuk be újságpapírral.
Ezután töltsük ki a dobozt térkitöltő anyaggal a sérülések elkerülése érdekében. Amennyiben lapos, törékeny anyagot küld, mindig használjon karton elválasztó lapokat az egyes darabok között.

Miután ezzel elkészültünk, zárjuk le a dobozt és erősen ragasszuk le, az éleket is ragasszuk körbe.


Szabálytalan alakú tárgyak csomagolása

 

Mi tartozik ide?

Minden olyan tárgy, amely kartondobozba nem csomagolható.
Pl.: gumiabroncs, henger, csupasz fémek vagy egyéb szabálytalan alakú árucikkek.

Ilyen esetben is fontos a megfelelő csomagolás kialakítása.         

A kiálló részeket szükséges hullámkarton papírral vagy egyéb vastag kartondarabbal körülragasztani, annak érdekében, hogy a többi csomagon ne okozhasson sérülést

 

Szállítás raklappal

 

Használjunk nagyméretű, tartós raklapot javasolt EUR szabványnak megfelelő, 120x80 cm méretű amely minden oldalról mozgatható.           

Rögzítsük a dobozokat vagy küldeményünket a raklapon, oly módon, hogy semmiképpen se tudjanak leesni róla. Érdemes fóliával körbetekerni a kész szállítmányt, hogy megfelelően védve legyenek.  

Amennyiben olyan tárgyat kívánunk elhelyezni rajta, amely különleges formájú, fontos a megfelelő rögzítés és pántolás. Ha több darabból áll a küldemény válasszuk el egymástól őket hullámkarton darabokkal.    

Ipari fólia használatával fóliázzuk körbe a raklapot a sérülések elkerülése érdekében.

A raklapon ne helyezzünk el semmit úgy, hogy bármilyen irányból is lelógjon róla.

 

Dokumentumok csomagolása

 

A csomagoláshoz használjon erős kartonból készült, esetleg kibélelt borítékot, hogy megóvja a benne lévő dokumentumokat.

Csomagolási tanácsok
Segítünk, hogyan és mibe csomagold küldeményed!
Részletek
Szállítási időpontok
Itt megtudhatod, hogy a következő hetekben mikor indulnak járataink!
Részletek
Árak
Részletek