Ganoderma

A kínai pecsétviaszgombát közismertebb nevén a ganodermát Európában egyedüliként egy fülöpjakabi gazda kezdte el vegyszermentesen, ökológiai gazdálkodásban termeszteni.

A gombák királya a legtöbb népbetegség gyógyítására alkalmas, a daganatos betegségek kezelésére is használják.

A szakembertől megtudtuk, hogy a pecsétviaszgomba gyógyító erejét Kínában már 4000 éve ismerik és használják. Nagyon kényes növény, tisztaságot igényel, ezért ma már a természetben alig fellelhető. Hazánkban korábban a virágkötészetben alkalmazták, így erdeinket teljesen lerabolták. Rossz spóratermő képessége miatt szaporítása nagyon nehéz. A ganoderma amellett, hogy lúgosítja a szervezetet, erősíti az immunrendszert is.

A Távol-Keleti országokban, elsősorban Kínában, Japánban, Koreában és Malajziában ősidők óta ismerik a pecsétviaszgombát. A halhatatlanság gombájának nevezték, a ganoderma jelentőségét jelzi, hogy a Yuan dinasztia uralkodásától több használati tárgyon ésbútoron különböző motívumként díszítő elemként jelenik meg a pecsétviszgomba.

Kínában az egészségbiztosítási rendszer gyógyszerspektrumának egyik fontos eleme, az USA-ban pedig az egyébként igen szigorú Food and Drug Aministration ( Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatal ) a pecsétviaszgomba felhasználását engedélyezte, és felvette a forgalomba hozható táplálék-kiegészítők listájára. A kínai adatok szerint kiterjedten és kúraszerűen alkalmazzák az általánosan leromlott egészségi állapot és az immunrendszer működésének javítására, kiemeltjelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében és a kemoterápia mellékhatásainak ellensúlyozására.

Gyöngyösi Sándor biogazda hosszas kutatás és kísérletezés után fejlesztette ki saját módszerét, mellyel vegyszermentesen termeszti immár két éve a pecsétviaszgombát. Mint a bevezető mondatban is kiemeltük Európában egyedüliként ökológiai gazdaságban.

Termékeink
Válassz központunkban megvásárolható termékeink közül!
Részletek
A Ganoderma gyógyhatásai
Részletek
Hogyan hat a Ganoderma?
Részletek