Röntgen, ultrahang vagy thermográfia?

 

A termográfia egyfajta képalkotó eljárás, tehát leginkább a röntgen illetve az ultrahang vizsgálattal hasonlítható össze. 
Természetesen a termográfia nem helyettesíti a röntgen vagy az ultrahang vizsgálatokat, hiszen egészen más a célja.

A természetgyógyászatban végzett állapotfelmérésekkel, alternatív vizsgálómódszerekkel általában nem betegséget diagnosztizálunk, hanem az egészséges szervezethez képest mutatkozó hiányokat és többleteket, alulműködéseket és túlműködéseket, szabályozási zavarokat mutatjuk ki. 
Ez a helyzet a hőkameránál is, ami kimutathat működési és szabályozási zavarokat, keringési eltéréseket, egyes szervek fokozott megterhelését, vagyis olyan elváltozásokat, amelyekből egy idő után betegség fejlődhet ki.
Persze gyakran előfordul, hogy a termográfia körülírt elváltozásokat, gyulladásokat, gócokat, degeneratív (kopásos) elváltozásokat mutat, vagy akár daganat gyanúját veti fel, ilyenkor a diagnózist röntgennel, ultrahanggal vagy más vizsgálattal meg kell erősíteni. 

 

Miért a thermográfia?

 

A termográfia nagy előnye, hogy az egész test egy ülésben vizsgálható, rendkívül kíméletes, 
Semmilyen kellemetlenséget nem okoz, és egyáltalán nem terheli meg a vizsgált személyt.
Nem zárja gépek közé a pácienst, nem igényel vérvételt, szúrást, nem éri a vizsgált személyt káros sugárzás. Veszély nélkül alkalmazható gyermekeknél, terhes és szoptatós anyáknál, pacemakert viselő személyeknél is, és korlátlanul ismételhető.
A testfelszín szinte teljes egészében vizsgálható, és a felszín bármely kijelölt pontjának hőmérséklete lemérhető. Nemcsak egyetlen mérésen alapszik, hanem szükség esetén ingerekre adott hőmérsékleti változásokat is vizsgálhatunk. Ha hosszabb ideig vizsgálunk, akkor többször is mérhetünk egy-egy területet s így megismerhetjük annak a környezet hőmérsékletéhez, vagy egy alkalmazott hidegingerhez való alkalmazkodási képességét.

Árak és bejelentkezés
Részletek
Már gyermekeknek is!
Részletek
Röntgen, ultrahang vagy thermográfia?
Részletek